Konsten att variera sig

Foto från Sania Pell, via Darling Things.

Vackra papper har många av oss liggandes hemma, i väntan på att användas i något framtida projekt. I alla fall jag. Ovanstående enkla arrangemang, med origamipapper mm, klistrade på enkla flaskor av olika slag, samt en blomma i varje flaska, tycker jag är ett utmärkt sätt att återanvända saker de flesta har hemma. Det gäller bara att se saker i ett nytt perspektiv. Inte minst när det gäller julpynt.

Det där med att byta ut julpynt efter trender år efter år, det känns väldigt förlegat, inte minst i ett miljöperspektiv. Finns det verkligen människor som gör det? När jag vill variera mig använder jag mig ofta av saker jag redan har hemma, men sätter det i ett nytt sammanhang. Som flaskorna på bilden ovan. Istället för att ta glasburkarna till återvinningen kan Du dekorera dem med papper i de färger Du skulle vilja att Din julstämning hade. Kanske några med en julblomma, ett par med ett värmeljus? Låt arrangemanget stå för sig självt, utan en massa konkurrens från tomtar och dylikt.

Jag hoppas allas vår jul blir måttlig i år. Att vi hejdar oss i konsumtionshetsen och tar vara på det vi har, samt handlar med eftertanke. Och vackert, det kan det bli med enkla medel, precis som vi ser på bilden ovan. Ha en finfin adventstid, njut av glöggen och bjud Dina vänner på minst ett skratt per dag.

Heather Bailey året om

Foto: Heather Bailey

Är man den händiga typen och vill sy sin egen pläd i glada färger kan man låta sig inspireras av Heather Bailey, som designar underbara tyger med färger som tillför energi. Att låta ett litet täcke i vackra färger hänga över en fåtölj är ett enkelt sätt att göra hemmet ombonat.


Bungalow

Foto: Bungalow

Lite inspiratonsbilder från Bungalow, bara för att man blir på så gott humör av det!

 

 

 


Om

RSS 2.0