Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Konsten att variera sig

Foto från Sania Pell, via Darling Things.

Vackra papper har många av oss liggandes hemma, i väntan på att användas i något framtida projekt. I alla fall jag. Ovanstående enkla arrangemang, med origamipapper mm, klistrade på enkla flaskor av olika slag, samt en blomma i varje flaska, tycker jag är ett utmärkt sätt att återanvända saker de flesta har hemma. Det gäller bara att se saker i ett nytt perspektiv. Inte minst när det gäller julpynt.

Det där med att byta ut julpynt efter trender år efter år, det känns väldigt förlegat, inte minst i ett miljöperspektiv. Finns det verkligen människor som gör det? När jag vill variera mig använder jag mig ofta av saker jag redan har hemma, men sätter det i ett nytt sammanhang. Som flaskorna på bilden ovan. Istället för att ta glasburkarna till återvinningen kan Du dekorera dem med papper i de färger Du skulle vilja att Din julstämning hade. Kanske några med en julblomma, ett par med ett värmeljus? Låt arrangemanget stå för sig självt, utan en massa konkurrens från tomtar och dylikt.

Jag hoppas allas vår jul blir måttlig i år. Att vi hejdar oss i konsumtionshetsen och tar vara på det vi har, samt handlar med eftertanke. Och vackert, det kan det bli med enkla medel, precis som vi ser på bilden ovan. Ha en finfin adventstid, njut av glöggen och bjud Dina vänner på minst ett skratt per dag.

Kommentarer
Postat av: milla-andante

Åh så bra sagt!!! Och vilken inspirationsbild, den tackar jag för, detta ska jag härma direkt!!KRAM

2010-11-29 @ 09:35:17
URL: http://milla-andante.blogspot.com
Postat av: Ylva

jag har också funderat på det där. Kör folk verkligen en lila jul ett år och vit en annan? Jag är smått besatt av julen så visst, jag köper kanske något varje år. Men jag sparar allt och tar fram varje jul. Sedan finns det en poäng i sig tycker jag att ta fram ärvda saker och sådant vi hade när jag var liten.

/Ylva

2010-11-29 @ 09:53:11
URL: http://darlingthings.blogspot.com
Postat av: Randiga Tråden

Så snyggt det är.

2010-11-29 @ 10:40:14
URL: http://randigatraden.blogspot.com
Postat av: Carola -mitt gröna lilla rum

Jätte fint och mycket inspirerande!

2010-11-29 @ 10:58:57
URL: http://mittgronalillarum.blogspot.com
Postat av: Ingen vanlig dag

Så bra och snyggt! Jag tänkte faktsiskt till lite... Har köpt några zinkhjärtan men det mesta i år är flaskor och pressglasskålar som jag dekorerat med naturens kvistar och alster.Egentligen är det ju inte klokt att julen ändrar "mode" från år till år men det är väl alla vi inredningstokiga som hela tiden måste göra något nytt. Det är ju roligt men å andra sidan kan man ju faktiskt göra så mycket med det man redan har i nya sammanhang och i de gamla grejerna finns så mycket nostalgi och minnen.Kramar / Kristina

2010-11-29 @ 14:00:18
URL: http://ingenvanligdag.blogg.se/
Postat av: Hemmarikets Charlotte

Helt rätt Pethra! Var på storköpet i dag och där låg drivor av billiga julgranskulor. Billiga! Urskillningslöst billiga och samtidigt startar snart FNs klimatmötet om miljön. Vad kan man säga? Skäms på oss som är så lättlurade!

2010-11-29 @ 22:02:02
URL: http://hemmariket.se
Postat av: Malin & Sanna

Hej!

Vi (Malin och Sanna) säljer sköna bloggdesginer till ett bra pris! Kolla gärna in för att se om det är något du är intresserad av eller tipsa en kompis om oss!

2010-11-30 @ 13:30:57
URL: http://wimadesigns.blogg.se/
Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Vilket härligt inlägg! Ja det känns bättre att satsa på sådant man verkligen tycker om istället för att köpa nytt hela tiden. Att variera med enkla medel är ju dessutom ett perfekt sätt för de som vill ha förnyelse.

2010-12-01 @ 09:06:46
URL: http://www.inspireramera.se
Postat av: LonniE

Hej, just nu har jag en tävling där 3 personer kan vinna unika designer. Missa inte chansen =)

2010-12-01 @ 13:36:35
URL: http://LonniEGrafik.se/
Postat av: sara

I år har jag återanvänt gamla glasburkar och pysslat ihop en alldeles egen adventsljusstake. Har en massa glasflaskor som jag har samlat på mig på senaste, har ingen aning om jag ska göra med dem, men jag vet att helt plötsligt kommer jag på något fantastiskt att använda dem till =) Ditt tips tyckte jag väldigt mycket om!

2010-12-01 @ 15:04:32
URL: http://missmantyniemi.blogg.se/
Postat av: elinAniita

Kjempefint:)har masse papir og tapeter og bruke...

ha en vakker dag

eddaKlemmer

2010-12-02 @ 09:10:32
URL: http://eddaskreativiteter.blogspot.com
Postat av: Iris

Jag håller med! Dock äger jag inte så mycket julpynt, så jag behöver fylla på mitt lager lite ändå, men med julpynt som kan återanvändas!Förresten så kan du vinna grafisk konst på min blogg just nu! bara så du vet! :)kram /iris

2010-12-03 @ 06:51:32
URL: http://inredningskaos.blogspot.com
Postat av: Designbird

Oj vilka fina små vaser! Har massor av små, udda vaser hemma och nu fick jag lust att göra nått fint med dem.

2010-12-03 @ 20:36:02
URL: http://www.itemsbydesignbird.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0