Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ombyte förnöjer?


Foto: iStock

 

Jag läste på Kurbits-bloggen om något som heter Lånegarderoben, som efter en testperiod nu blivit en permanent verksamhet. Det fungerar som ett bibliotek, fast med kläder istället för böcker. Idén går ut på att man ska kunna förnya sin garderob utan att öka sin konsumtion. Jag tycker det är en strålande idé.

Jag har under årens gång funderat i liknande banor vad gäller inredning,  om man kunde ha en inredningspool tillsammans med vänner. Dvs låta vissa saker vandra runt, så att man får ombyte utan att behöva köpa nytt. Suveränt för såväl plånbok som miljö. En del saker inhandlar man med extra omtanke och de är personliga och man vill hålla dem för sig själv. Men så finns det andra saker, som inte har samma affektionsvärde. Saker som kunde vara med i en inrednings-pool. Låter inte det lite smart, egentligen? Vad tycker ni?

PS Ett litet tillägg. Fick en kommentar till det här inlägget, från en blogg jag inte besökt tidigare. Kikade in och fastnade. Vill ni ha en fredagskväll  proppfull med läcker design och vackra bilder så besök denna blogg; Design Traveller. Mumma för själen!

Kommentarer
Postat av: jenny

Suupersmart.. Jag är på!!! Jag är råkar vara storkonsument när det gäller möbler.. Har flytta väldigt många gånger. Eftersom varje hem (enligt mig)kräver sin egen inredning har det blivit att man bytt ut på tok för mkt under åren. Iofs har jag sållt eller skänkt det vidare.. Men det hade ju varit toppen om man kunde byta dom där grejerna till något man hellre ville ha. HUR SMART SOM HELST:)

Mvh Jenny

2010-10-15 @ 14:46:32
URL: http://www.janethepain.se
Postat av: design traveller

:)

2010-10-15 @ 18:22:21
URL: http://designtraveller.blogspot.com/
Postat av: Malle o Zassa o Rakel

God idé och vilket härligt tips den där kurbitsbloggen var - tack! Malle like kurbits.

2010-10-15 @ 18:58:33
Postat av: Anna Caroline {Design Studio 210}

Det låter som ett bra koncept. Ser framemot att se om det blir något av de :=)

2010-10-15 @ 23:43:05
URL: http://www.designstudio210.com
Postat av: Frida- trendenser.se

Spännande idé!!

2010-10-16 @ 17:48:08
URL: http://trendenser.se
Postat av: Punctuation Mark

i think this is such a great idea... i wish we could do that in this part of the world so people would be a little bit more grateful of what they own...

2010-10-18 @ 01:59:29
URL: http://www.thepunctuationmark.com
Postat av: Frida

Hallå, jaa, jag tycker också att det är en smart idé Pethra, istället för att lite nu och då byta ut grejor och sälja av eller skänka till loppis kan man rotera i vänkretsen. Då får man nog också mer ommöblemang hemma av bara farten, och sånt är ju kul.

2010-10-18 @ 23:40:53
URL: http://www.kurbits.nu
Postat av: design traveller

Tusen takk for anbefalingen din, det var en hyggelig overraskelse for meg! Det du srev var et stort komplement!

2010-10-24 @ 23:32:36
URL: http://designtraveller.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0