Måla den gamla pallens ben turkosa?


Ny inspiration hos "All the luck in the world". Det är för mycket kitsch och 70-tal för min smak, men exempelvis den orange lampan tycker jag är underbar. Samt pallen med turkosmålade ben. Härligt sätt att piffa upp loppisfynd!

Duka med RICE


Lite dukningsinspiration med keramik från danska RICE som grund. Finns bland annat hos Sally Bazar, som även fått in en massa annat färgglatt i butiken.

Rosa, orange och lite grönt


Fjärilstavla


Det finns en mängd exempel på fjärilstavlor på olika bloggar, exempelvis Tipsy Tessie. Här ser ni en variant. Fjärilar utstansade från olika scrapbookingpapper. Lätt som en plätt att sätta en egen prägel på sin alldeles egna fjärilstavla.

Fjärilsstansen fiisn att köpa HÄR.

Motsatsen till mångfald är mörker


Kimono Fusion


Har man vägarna förbi Göteborg kan ett besök på Världskulturmuseet vara en god idé. Just nu och fram till 31 maj 2011 pågår en utställning som heter Kimono Fusion, som ger en inblick i moderna japanska subkulturer. Fantasifyllt och färgsprakande med en mångfald av starka känslor som tillåts ta form i mode och konst.


Den japanska kulturen är ju annars sparsmakad vad gäller uppvisandet av starka känslor, men fenomen som cosplay och uttrycksfulla varianter av japansk streetstyle är en revolt mot detta. Fascinerande och vackert. Traditionell japansk estetik som grund, omtolkad i en kaskad av starka känsloyttringar.

Är man liksom jag fascinerad av modern japansk kultur kan jag rekommendera ett cyberbesök hos PingMag. De upphörde med nya inlägg för ett par år sedan, men arkivet är kvar och är intressant och läsvärt.


Att slå in paket med omtanke

Hoppsan, jag lyckades radera texten... Men , men här får Du tips om hur man slår in paket vackert à la japaner; Japanese gift wrapping.


Japansk tejp förgyller livet


Att japanerna är mästare på estetik är ingen nyhet. Inte minst inom pappersbranschen. Vackert mönstrade origamipapper kan med fördel kombineras i alla möjliga vackra kombinationer.

Samma sak med japansk tejp. Nog blir man glad bara av att se dem ligga i sin ask? Hur glad skulle man då inte bli om man kunde använda dem till att försköna kort, paket eller annat med? Jag ser framför mig hur man använder dem i någon slags blandteknik med pastellteckningar och gör vackra kollage och ramar in och sätter upp på väggen. Jag tror det skulle bli finemang!

Tejpen på bilderna ovan kommer från Happy Tape som även har en butik på Etsy! För fler varianter på japansk tejp kan ni söka på "Japanese tape" på Etsy så får ni se en massa fint!

För vem vill inte ha en elefantknopp på väggen?


Äh, det finns säkert många som inte vill det. Men, OM man vill ha en elefanttknopp på väggen, och kanske en och annan uggla, skulle det säkert gå att placera dem på ett konstnärligt vis och med ett par ugglekrokar i installtionen skulle det kunna bli praktiskt också!


Akvarellpennor, torrpastell, servett och en vit penna


Lite akrylfärg, mycket torrpastell och en vit pennaPysseltips!Claudia Galli har många järn i elden. Om ni inte visste det så kan jag tala om att hon även har en inredningsblogg. Blogg.bygghemma.se-med Claudia, heter den. Hon mejlade och frågade om jag har ett pysseltips. Javisst hade jag det, enkelt och bra. Ni ser det HÄR. Kika gärna in hos henne och få inspiration, där finns många bra tips för att "göra själv."Trevlig helg!

Om

RSS 2.0