Fixa egna julkulor


Jag ville ha turkosa julgranskulor, men kunde inte hitta några i den nyans som matchade den jag redan hade. Så, jag gjorde egna.

Den turkosa kulan närmast i bild hade jag sedan innan, de andra fixade jag lätt själv med hjälp av turkost och vitt glitter som jag blandade till rätt färg. Därefter hällde jag Ocean Lack i klara julgranskulor från Panduro. De fick stå och droppa av en stund. Sedan hällde jag glittret i en strut jag gjorde av en plastmapp och hällde glittret i kulan med hjälp av struten. Jag avslutade med att skaka så att det fastnade jämnt på insidan. Det som blev över var det bara att hälla ut och använda till nästa kula. Lätt som en plätt och själv är bäste dräng!

Turkost och grönt, en lugn och energifylld kombination för själen

Foto: Martin Bogren

Helt underbar keramik från Ståhl,. Ståhl består av Susanna Theander och Helena Åkesson-Liedberg, som är formgivare, stylister och passionerat intresserade av umgänge och mat. Härlig kombination och fantastiskt vackert resultat. Den här keramiken vill man inte ställa in i ett skåp, den vill man sätta upp på väggen, som tavlor. Ok, det går bra att ställa den på bordet för beskådan och funktion också.Bilder från respektive konstnär på Etsy, länkade nedan

Här är ett kollage med några bilder från Etsy, med gröna och turkosa teman. I veckan fick jag en kommentar från en läsare som tackade för att jag tidigare tipsat om Pixie Campbells bilder. Hon hade skickat efter två och var väldigt nöjd. Den kommentaren gjorde min dag, det kändes bra att veta att ett inlägg jag skrivit ledde till att ett hem blev vackrare och mer personligt med något konstnärligt som jag rekommenderat. Skön känsla av att göra en liten bra skillnad här i livet.

De konstnärer som finns representerade i kollaget är; Sanna Najarian, Eastwitching, Pixie Campbell, Ali Herrmann, Mincing Mockingbird, Heather Haymart.

Foto: Katherine Khofmann

Katherine Khofmann gör fantastiskt fin keramik med sköna former och vackra färger. Det finns en känsla av ursprunglighet i de "icke-perfekta" formerna som skänker harmoni och avslappnad energi. Härligt!

Slå in paket och julstrumpa


Lite inspiration för julklappsinslagning med washi-tejp, samt en julstrumpa (stövel?) med tyg och applikation från Panduro.

Juletid


Foto: Från Rädda Barnens Designshop

Vi är vana vid att matas med lyckliga bilder av julen. Väl så. Men det är också en tid för medkänsla och empati, en tid att räcka ut handen till de mindre lyckligt lottade. I Rädda Barnens Designshop kan man köpa julklappar som räcker lite längre, där en del av det man betalar går till Rädda Barnens arbete. Ovanstående bild är ett exempel, konsttrycket "Honesty" av Maria Manuela. Jättefint.


Turkos och vit jul

Foto: Leslie, A Creative Mint.

Underbar turkos-vit inspiration bjuder Leslie på "A Creative Mint" på. Närhelst jag går in på hennes blogg blir jag på gott humör. Hon använder färg och mönster precis så som jag tycker om, vilken färgglädje! Samtidigt som färgprakten finns där finns det också en inneboende mildhet inbyggd, vilket är helt i min smak. Kika in och bli inspirerade!

Om

RSS 2.0