Virkade godbitar

Foto: Lacasadecoto

Söker man på "virkning" (crochet) på Etsy hittar man en uppsjö av hemmavirkade alster. Det gäller att leta efter guldklimparna. Här har jag hittat en guldklimp som jag gärna delar med mig av. Färggranna sittpuffar, filtar och mattor i grovt garn, perfekt inslag i vita miljöer, tycker jag. Sköna färgkonstellationer och lagom mycket mönster. La casa de coto heter Etsy-shoppen och hon som virkar verkar (kul med de två orden efter varandra...) komma från Barcelona. Kika gärna in, njut och låt Dig inspireras!

Fem bloggtips

Det cirkulerar bloggtips på många inredningsbloggar just nu, på initiativ av Sandra och Helena. Snälla Annika, med den finfina bloggen Flex Inredning lade till mig på sin lista och jag tänkte nu skicka vidare. Här kommer 5 bloggtips som kanske är nya bekantskaper för er. Klicka på bilderna så kommer ni till respektive blogg. Enjoy!


Mokkasin, en underbar blogg med finfina bilder och färger. Fräsch!


Darling things upptäckte jag nyligen och där finns det massvis av inspiration.Bloggen Creative Acitvity är en gammal favorit, med många färggranna inlägg.


På Kurbitsbloggen blir man inspirerad att göra saker själv, samt att bejaka gammalt hederligt hantverk; slöjd!


Stina på bloggen "Too much inspiration" vågar ta ut svängarna, härligt!

Vitt och en massa färg


Foto: Bjarne B Jacobsen, via Room & Serve

Åh, så underbart med vita golv, väggar och tak och så en massa glada färger på det! Enkel stil att anamma, som inte kostar skjortan, bara man har lite fantasi. Att hänga vackra klädesplagg på väggen är en utmärkt idé att med enkla medel variera sig. Och möbler med patina gör sig fint mot helvit bakgrund.

Längtan efter färg

Foto: Pressbild från Åhléns

Vissa av oss (ingen nämnd, ingen glömd...) tycker om färggranna miljöer året runt. Så här års blir dock längtan efter vårens praktfulla färgkavalkad extra stark. Jag gillar ovanstående miljöbild från Åhléns, den smakar sommar och hemmagjord jordgubbssaft.

God fortsättning


God fortsättning önskar vi er alla. Ett tips inför nyårsafton är att inte glömma hur fint det är med tall. De spretiga egenskaperna gör att små tallgrenar kan användas för att snabbt få till ett arrangemang med en konstnärlig touch. Byt bort de röda tulpanerna mot vita så blir det ljust och hoppfullt inför det stundande året. Lätt som en plätt, i alla fall om man har en tall i trädgården.

Njut av julefriden, hoppas julklappsraggsockarna är sköna (mina är det) och glöm inte att smyga in i  köket när alla andra sover, ta en smörgås med julskinka och nisses senap samt en kall julmust och sedan sjunka ner i fåtöljen och njuta av julgranen.

Om

RSS 2.0