Smart idé!

Foto: Better Homes and Garden


Har Du fler barn än rum? Då kanske ovanstående lösning kan vara något för Dig? En snygg lösning för att skapa två enskilda utrymmen av ett och samma skrivbord. Smart, smart!

Pennhållare


Foto: Strawberry Chic

Bloggen Strawberry Chic har en kategori som heter DIY Tuesday och förra månaden gjorde hon en pennhållare av en bit trä. Med pennor i fina färger blir det ett fint blickfång på skrivbordet. Klicka er vidare HÄR för att se fler bilder och inspiration.

Måla en flaska eller två


Foto: Sugar and Charm

Flaskor, burkar och vaser som är målade i olika färger på insidan har man sett lite här och var den senaste tiden. Här ser vi en version från bloggen Sugar and Charm.


Foto: Kootut Murut

En annan variant finns på bloggen Kootut Murut.


Smart förvaring


Foto: Better Homes and Garden

Att fixa snygg förvaring till sin skaparhörna, utan att lägga ut en massa pengar, och genom att använda sig av saker man ändå ska slänga (till återvinningen) känns som en seger. Ovanstående lösning med spraymålade konservburkar känns som en riktigt bra idé. Kanske behöver man fila till kanterna lite, så man inte gör sig illa på dem.

Dekorera med själen


Foto: Jonathan Ong


Med fingertoppskänsla för detaljer och  mycket charm dekorerades festplatsen för bröllopet när Amy Moss med bloggen Eat Drink Chic gifte sig. Visst ger det hela en uppsluppen känsla, långt bort från kvava super-etikett-tillställningar? Som taget ur en italiensk film. Härligt!

Turkosa toner


Foto: Better Homes and Garden

Det är fascinerande hur enkelt man kan göra ett arrangemang om man har blick för färger. Det här verkar vara lock från färgburkar i några kulörer som harmonierar. Vackert med kontrasten som skapas av den blanka ytan på locken och det robusta bordet. Det andas hav och ljumma vindar. Fridfullt.

PEACE, Love & Understanding


Sommarglad inspiration med fredsbudskap från danska RICE. Det finns en hippie i själen som bubblar fram när man ser PEACE-märket. Man blir glad, vill plocka blommor och tycker alla människor är vackra. Och visst är vi det. En person man alltid blir glad av att träffa är Linda på Sally Bazar. Hon bubblar av glädje och inspiration, och det smittar.

Pysselhörna

Foto: Better Homes and Gardens

Det finns nog många i vårt avlånga land som drömmer om ett eget hobbyrum. Inte alla har plats för ett sådant, men ovanstående skåp kan säkert inspirera till alternativa sätt att skapa en pysselhörna. Lite "Simsala-bim-känsla" över det tycker jag. Ena stunden ett vanligt skåp, sedan öppnar man dörrarna och vips så har man tillgång till en skattkista med möjligheter

Sommarkuddar


Foto: Melissa "Clothwork" och Cassie "You go girl"

Somrig "à la stuga-på-landet-känsla" har ovanstående kuddar. Beskrivning på hur Du gör Din egen hittar Du hos "You go girl", i fyra olika inlägg. Dels hur man syr kuddfodralet, dels hur man virkar kanten. Ytterligare bildinspiration hittar Du hos "Clothwork".

Lanternor och lyktor


Helena på Room & Serve tipsar om den tyska sajten Living at Home och att det finns en hel del DIY där. Det tipset tackar jag för. Du hittar bland annat finfina varianter på lyktor till altanen eller balkongen i sommar, och flera av dem skulle man med lite fixande kunna åstadkomma själv, eller åtminstone något liknande.

Om man vill försöka sig på en lykta i samma stuk som papperslyktan ovan är det bra att ha i åtanke att värmeljuset bör stå i någon slags glascylinder innanför själva papperslyktan, för att undvika att det fattar eld.

Ett urtvättat mjölkpaket och vackert dekorationspapper och voilà, ett dekorativt inslag till sommarkvällarna.

 

Foton: Living at Home


Rislampor från IKEA har piffats upp i "Japan-möter-Sverige-stuk".

Applåder

Foto: Laikingland

 


Lite uppmuntran i form av applåder från en maskin kanske inte är så dumt när idéerna är bra, men man är ensam om att tycka det? Bara att trycka på en knapp så får man en välförtjänt applåd. Eller, som designern Martin Smith uttrycker det; “for when your ideas are great but no one else agrees.”

Maskinen är en av flera varianter som säljs i limiterade upplagor av Laikingland, ett kreativt samarbete mellan Martin Smith och Nick Regan, där de förutom att själva designa finurliga konst-maskiner till hemmet, inbjuder utvalda konstnärer och designers för att förverkliga idéer som de har för ny maskin-konst.


Interview: Nick Regan of Laikingland from Dezeen on Vimeo.


En annorlunda bokhandel

Foto: Sako

Så här kan det se ut i en bokhandel, i alla fall om den ligger i Beijing, Kina. Design av japanske arkitekten Sako.Om

RSS 2.0