Trevlig Första Advent!Trevlig första advent önskar D&I-bloggen med en hemmagjord adventsljusstake av en överbliven björkkubbe.

Julfärger á la D&I-bloggen


Foto: Henrick Eriksson

Julfärger, om man frågar mig, är, bland andra, turkos och rött, i ljusa toner. Gärna tillsammans med trärena detaljer och björknäver. Åh, så fint! Att dekorera julklappar med washi-tape (tillverkat av rispapper) skrev jag om förra året,  HÄR och HÄR. I år känns det precis lika "rätt", det blir så fint. Dessutom går washi-tejpen att använda till att dekorera julkort, placeringskort, göra en washitejp-julgran på väggen mm. Den nya webshoppen MD Shop har den fina washitejpen på bilden ovan, liksom kudden, pennorna och brevpressen. Dessutom en mängd fina trärena detaljer till kontoret. Det dyker upp nya produkter ganska frekvent, så kika in då och då, många saker är unika eller finns bara i ett fåtal ex. Snyggt jobbat, Henrick!

Julgren & julbjörk

Foto; Country Living

Jag föredrar julgrenar framför julgranar och arrangemanget på bilden ovan känns helt rätt. Jag hade gärna velat ha en liten "julbjörk", med enbart några turkosa, samt några vita julgranskulor. En gren, eller björkstam, kanske man kan fixa om man har trädgård (eller känner någon som har det) där man behöver ta bort sly och röja lite. Det finns mycket användbart i sådana "röjarhögar". Vår egen julgren, som återanvänds år efter år, kommer från en sådan hög. Perfekt!

Grönt och rosa

Foto: Mel Yates, Living Etc.


Skön färgkombo, jag blir på gott humör av rosa och grönt i kombination. Passar året runt, det är som att låta våren flytta in i hemmet även när höststormarna ryter där ute. Lätthet, glädje och lugn passion. Stillsam eufori.

Trevlig helg och må kärlek finna vägen både in i och ut ur (till andra) Ditt hjärta. ♥

Fotokonst


Foto; Rehurek Art.

Jag föreställer mig denna inramad med ganska bred, vit passepartout och högblank tunn ram som är svart, vit eller kanske till och med orange.

Foto: Rehurek Art

"Hate changing into love" heter den här bilden. Fast jag tycker den är så fin så jag ser kärlek i hela bilden. Om än trasslig sådan. Titeln gör dock att jag sitter och tittar lite längre, funderar och ser mönster. Är det höst som övergår till vår, i riktning från nedre högra delen av bilden till övre vänstra? Bra bild. Kräver lite distans och en ganska ensam vägg. Kanske tillsammans med tre enfärgade miniatyrer, som tar upp tre av färgerna i bilden. Det skulle kunna bli bra.

Vita detaljer


Produktbilder från respektive företag.

Jag skriver mest om färggranna saker, men mitt hjärta klappar också för vitt. Här är några saker jag tycker om, och som jag anser vara hållbar design för mig, eftersom jag sett dem många gånger, men inte tröttnar. Det är saker som kan hänga med i många år, kanske ett helt liv, om man har tur.

Salt och -pepparkaret, som vilar på en liten skål avsedd för soja, heter föga förvånande, "Balance". Jag såg dem för första gången på Yanko Design för några år sedan och blev förälskad. Några gånger har jag försökt få tag i dem utan att lyckas. Men så hittade jag dem på en taiwanesisk sida, 25togo, och med google translate och lite mejlkontakt lyckades jag beställa dem för ett par månader sedan. Glädje när man får tag i något man velat ha så länge.

Äggkopparna från Muuto beställde jag från pid.se, men de skickades aldrig till mig och nu verkar det som om den webshoppen inte längre finns. Tyvärr svarade de inte på mejl. Varorna förskottsbetalades, så det var en dålig affär för mig. Men fina är de, äggkopparna. Väldigt fina.

Salt, peppar och -chillikvarnarna från Klong är smidiga i handen, men man får se upp så man inte enbart håller i den övre delen, för då kan den lossna. Funkar bra att ha ståendes vid spisen, så man kan mala allt eftersom, rätt ner i grytan. Gör sig också fint på matbordet och kanske blir de en snackis, när man minns FIA med knuffspel från barndomen, eller Margaretha Krook och gänget i sin roliga sketch.

Ett annat salt och -pepparkar jag gillar är Dolly från Normann-Copenhagen. Som en funktionell liten skulptur kan den stå på bordet och se trevlig ut.

VIPPs tvålpump är något av en klassiker som även den känns tidlös.

Och slutligen bordet från Bolia, som är praktiskt med förvaringen under trälocket. Man får bara se upp så att folk inte sitter och sparkar på bordet och lämnar repor. Fast, de flesta man känner brukar inte sitta och sparka på soffbord precis, så det är nog ett smärre problem.

Jag tycker det är ett bra sätt att konsumera på, att köpa saker man sett i flera år och fortfarande tycker om. Då är chansen stor att man trivs med sakerna ett helt liv, istället för att ständigt byta ut till nya saker.

En lagom dos grönt

Design & Inredningsbloggen har blivit nominerad i tävlingen om Sveriges Bästa Gröna Blogg 2011 på sajten "En lagom dos grönt", inom kategorin Hem och Inredning. Det blir jag jätteglad över! För det betyder att det märks att jag försöker puffa för återbruk, loppis och EKO REKO i många av mina inlägg. (även om inte alla lyckats hamna i min EKOREKO-kategori...)

Man kan rösta varje dag från 9-27/11 och ju fler gånger man röstar desto större chans har man att vinna fina priser, såsom miljövänligare mobiltelefoner, helghyra av miljöbil och ekologiska hudvårdsprodukter. Finemang!

Klicka HÄR för att rösta på de olika kategorierna och för att hitta gröna bloggar. Underbart med en sådan lista med bloggar, jag ser flera favoriter där, exempelvis Wilma & Friends, som verkligen glöder för EKOREKO. Kanske kan ni hitta nya, gröna favoriter? Vilken vinst det vore, för miljön och oss alla! ♥
Om

RSS 2.0