Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vita detaljer


Produktbilder från respektive företag.

Jag skriver mest om färggranna saker, men mitt hjärta klappar också för vitt. Här är några saker jag tycker om, och som jag anser vara hållbar design för mig, eftersom jag sett dem många gånger, men inte tröttnar. Det är saker som kan hänga med i många år, kanske ett helt liv, om man har tur.

Salt och -pepparkaret, som vilar på en liten skål avsedd för soja, heter föga förvånande, "Balance". Jag såg dem för första gången på Yanko Design för några år sedan och blev förälskad. Några gånger har jag försökt få tag i dem utan att lyckas. Men så hittade jag dem på en taiwanesisk sida, 25togo, och med google translate och lite mejlkontakt lyckades jag beställa dem för ett par månader sedan. Glädje när man får tag i något man velat ha så länge.

Äggkopparna från Muuto beställde jag från pid.se, men de skickades aldrig till mig och nu verkar det som om den webshoppen inte längre finns. Tyvärr svarade de inte på mejl. Varorna förskottsbetalades, så det var en dålig affär för mig. Men fina är de, äggkopparna. Väldigt fina.

Salt, peppar och -chillikvarnarna från Klong är smidiga i handen, men man får se upp så man inte enbart håller i den övre delen, för då kan den lossna. Funkar bra att ha ståendes vid spisen, så man kan mala allt eftersom, rätt ner i grytan. Gör sig också fint på matbordet och kanske blir de en snackis, när man minns FIA med knuffspel från barndomen, eller Margaretha Krook och gänget i sin roliga sketch.

Ett annat salt och -pepparkar jag gillar är Dolly från Normann-Copenhagen. Som en funktionell liten skulptur kan den stå på bordet och se trevlig ut.

VIPPs tvålpump är något av en klassiker som även den känns tidlös.

Och slutligen bordet från Bolia, som är praktiskt med förvaringen under trälocket. Man får bara se upp så att folk inte sitter och sparkar på bordet och lämnar repor. Fast, de flesta man känner brukar inte sitta och sparka på soffbord precis, så det är nog ett smärre problem.

Jag tycker det är ett bra sätt att konsumera på, att köpa saker man sett i flera år och fortfarande tycker om. Då är chansen stor att man trivs med sakerna ett helt liv, istället för att ständigt byta ut till nya saker.

Kommentarer
Postat av: Louise

Hjälp mig adoptera bort bloggen!Ha en fin dag

http://loppisskattkammaren.blogspot.com/2011/11/adoptera-bloggen.html

Postat av: Knaada

Jag måste ju erkänna att jag är svag för VIPP - så det får nog bli min favorit :)Och vad vore förresten färg utan inslag av vitt? En jäkla röra :)Trevlig helg!

2011-11-11 @ 12:45:39
URL: http://knaada.com
Postat av: Borgmästaren

Snyggt! Gillar själv också mest färger, men dessa var små juveler i vitt.

Postat av: doctor reviews by patients

It’s so lovely wonderful amazing mind blowing what should I say...!!! It’s just rocking keep the good work up

2011-11-14 @ 13:03:04
URL: http://www.score4doc.com
Postat av: Kristiina

Hej. Det var fina saker. Stilrent. Det befinner sig ett lugn i det vita och formerna du valt.

//Kristiina

2011-11-14 @ 16:37:27
URL: http://www.kristiina.se
Postat av: Renata SKy

I realy loved this egg thing!

so practical!

Postat av: Laila

Hej! Vet du om att det inte går att klicka på sidan "Om mig"? Verkar vara en trevlig blogg! Gillar det som är eko och inspiration.

2011-11-15 @ 11:33:31
Postat av: Rikard

Vill bara tipsa om fler snyggt desinade vita grejer på www.madplastic.se. kolla in!

2011-12-14 @ 14:43:31
URL: http://www.madplastic.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0