Clouds

Foto: Produktbilder från Magis
 
Jag gillar Clouds av MeToo från Magis. Om man har högt i tak skulle de kunna göra sig väl som installation. Det är fint med det vita mot den mörka bakgrunden, men jag tänker att det är extra vackert med vit bakgrund, så att man inte ser "skulpturen" direkt, utan blir lite överraskad när blicken söker sig uppåt och får upptäcka molnet som hänger där.

Överlag tycker jag om saker som inte nödvändigtvis skriker efter uppmärksamhet, men som är speciella, och sticker ut, när man väl upptäcker dem. En sådan upplevelse hade jag i veckan, i Göteborg. Jag skulle besöka en utställning som heter "Diskreta ljud" i Palmhuset och på vägen dit gick jag genom trädgårdsföreningen som vanligt. Så plötsligt fick jag se en enormt stor röd boll högt uppe i grenverket på ett av träden. Det kändes surrealistiskt, som om en del av japans flagga lösgjort sig, tagit tredimensionell form och hamnat i ett träd i Göteborg, så där lite slumpartat. När vi såg oss omkring upptäckte vi att det fanns fler träd med dessa jättelika röda bollar, men inte så många att det blev tjatigt, utan tillräckligt för att vara diskret i all sin icke-diskreta placering. Underbar upplevelse för själen!
 

Cornisches från Vitra

 Foto: Produktbilder från Vitra
 
Jag har sedan en tid tillbaka velat ha små högblanka hyllor i mjuka former, men har inte hittat några. Har funderat på om man skulle kunna tillverka några själv. Nu behöver jag inte det, för i höst lanserar Vitra de här hyllorna, som heter Cornishes. Som en tillfällig avställningsyta för viktiga vardagssaker, eller för att placera något vackert på. Jättefina!

Hittade en webshop som tar in dem; Olsson & Gerthel.


Om ni vill ha en inspirerande sida att följa på facebook kan jag rekommendera Kråks Stuga. Det är min gode vän Henrick som tagit steget och flyttat till sitt torp på Orust. Han berättar personligt om tillvaron på landet, med inspiration för såväl trädgård som hemmet i övrigt. Fina bilder och mycket värme. Rekommenderas!Luktärter

 
Luktärtstiden är inne sedan ett tag. Och kommer vara ett tag till. Härligt!

Om

RSS 2.0