Virkat!"Förnöjsamheten som infinner sig när man virkat färdigt en skön pläd."

Enkla ränder, bara att virka fram och tillbaka och byta färg när man känner för det, inga mönster att följa. Det är avkoppling det!

Bloggtips

Oj, det blir inte mycket bloggande för min del nu för tiden. Men för er som kanske inte upptäckt dem än kan jag tipsa om två underbara bloggar som jag besöker ofta och som får skaparlusten att vibrera. Bloggarna heter Hildas Hem samt Craft and Creativity. Härlig inspiration!


Mimmi Staaf

Foto: Mimmistaaf.com

På den utmärkta bloggen Nästet, (med den lika utmärkta webshoppen Nästet-shop) tipsade Lotten idag om att Mimmi Staaf öppnat sitt möbelmakeri på Ringdansvägen i Stockholm. Jubel, vågen och hurra. Vilken härlig butik! Mimmi studerar till möbeltapetserare och hon "åker runt och samlar gamla möbler, som sedan slipas, målas och kläs." Underbart, det känns helt rätt i tiden och helt rätt i hjärtat.

Om Du besöker hennes hemsida mimmistaaf.com hittar Du bilder på fler färdigställda möbler. Härligt med möbelåtervinning.


Norska Precious, igen.

Foto: Precious

Det blir allt svårare att känna entusiasm över mångfalden av produktnyheter och kataloger med nyproducerade, massproducerade varor, tycker jag. Inte för att de skulle sakna skönhet eller finess, men för att det helt enkelt blir för mycket. Jag tittade på Dokument Utifrån på Svt Play härom veckan. "Modets offer", hette avsnittet. Jag efterlyser ett liknande reportage med möbel och -inredningsindustrin.

Mer entusiasm känner jag när jag får nyhetsbrevet från Norska Precious då och då. Ett kul sätt att ta tillvara gamla saker som kan leva ett nytt liv med uppfräschning och roliga kombinationer. Det är också härligt med saker som är äldre än 50-70-talsretro. Internet kryllar av auktioner med gamla prylar, det är kul med kuriosa och saker med historia. Det engelska programmet "Antika saker på ett nytt sätt" kan vara värt att titta på. Dels avdramatiserar de ordet "antikvitet", det behöver inte vara så märkvärdigt, eller dyrt. Dels delger de sin kärlek för saker som är slitna på riktigt, inte gjorda för att se slitna ut när de kommer från fabriken. Trevligt.

I senste numret av Sköna Hem finns ett reportage med ett hem med underbar kombination av gamla saker. Se HÄR.

Om

RSS 2.0