Bestickfodral


Bestick i nysilver går för en spottstyver på auktioner, har jag sett. Vill man förvara sina silverbestick utan att de skaver mot varandra kan man sy bestickfodral. Det här är sytt av en gardin i lin, som legat i en  "kan-vara-bra-att-ha-låda" i några år, samt tyg, band och applikation från Panduro. Ett lagom stort projekt, som man kan göra då och då när andan faller på, tills man har fodral till både knivar, gafflar och skedar.

HÄR och HÄR hittar Du ett par andra tips på hur bestickfodral man syr själv kan se ut. Gamla kökshanddukar passar fint till det, tycker jag.

Clarion Hotel Post - en förhandstitt

Foto: D&I-bloggen

Jag brukar inte ha möjlighet att gå på pressvisningar, men när jag fick inbjudan till en rundtur i Clarion Hotel Post i Göteborg kunde jag inte tacka nej. Detta hus som man sett hela sin uppväxt när man gått på bussen vid Drottningtorget (56.an jag brukade åka med stannade precis utanför) och där jag som ung student tillbringade sommarlov, jullov och påsklov med att sortera post och där man gått in genom pampiga dörrar och uppför mäktiga trappor, för att köpa frimärken eller betala en räkning via postgirot, det huset har en inneboende nostalgi för mig och jag var nyfiken på hur hotellet kommit att se ut.

Jag gillar att det blivit hotell av det gamla posthuset.

Foto: D&I-bloggen

Det har satsats på konst över hela hotellet med konstnärer som Lena Bergström, Jens Fänge, Dan Jonsson, Lisa D. Manner, Kristina Matousch, Jone Kvie, Pia König, Jaume Plensa, Franz West och Sverre Myller. En av mina personliga favoriter bland konstverken är Sverre Wyllers platta röda Postbil. Det är en original-postbil från Oslo, som förvandlats till konstverk i en gigantisk stålpress. Jag tycker om denna återkommande påminnelse om att det är ett gammalt posthus som på olika sätt finns representerad i hotellet. En annan post-relaterad detalj, med Göteborgshumorn inbakad, är att man istf "After Work" lekt med orden och kallar det "Post Work". Det ger en känsla av gemylighet, på samma sätt som att Göteborgsklassikern "En halv special" kommer finnas på menyn.


Foto: D&I-bloggen

En annan favorit var två de enorma satellitliknande skulpturerna av Jone Kvie,  som hänger i taket i Vinterträdgården. Det knyter ihop säcken med tankar om olika epokers kommunikation, från snigelpost till blixtsnabba meddelanden via satelliter.

Foto: D&I-bloggen

På takterrassen, som man kan njuta av om man bor i Rooftop Suite, finns en stor bassäng att tillgå. Själv föll jag för stolarna från Moroso. Det var en glad påminnelse om att varmare tider nalkas när man fick se dessa färgkarameller stoltsera i snön.

Foto: D&I-bloggen

Ett DeLuxe-rum. Sobert med lite färgklickar och annorlunda möbler.

Foto: Louise Billgert

Hotellet har två restauranger. På nedre plan finns "The Post Bar", intill "Biblioteket" som rymmer den väldigt långa guldsoffan, (för kitschigt för min personliga smak, ska erkännas)  samt en mängd bokhyllor med sneda hyllor innehållandes såväl böcker som diverse inredningsdetaljer i form av skulpturer.  Det hela ger en mysig, välkomnande känsla, med bokhyllorna som ger vardagsrumsvibbar, helt i tiden.

Foto: Louise Billgert

I den andra, större restaurangen, Norda Bar och Grill, är det inrett med ombonande textilier. Matstolarna kommer liksom stolarna på takterassen från Moroso och jag kan intyga att de är väldigt bekväma! Namnet Norda ska leda tankarna till en kombination av mat från Nordamerika och Norden, New York och Göteborg. Bakom konceptet står stjärnkocken Marcus Samuelsson med Jimmy Lappalainen som sin högra hand. Hotellet har även sitt eget konditori samt ett specialbryggt öl som enbart serveras på hotellet och som givetvis är bryggt i Göteborg.

Foto: Louise Billgert

Hotellet har 500 rum inklusive tre sviter. Utöver hotell och restaurang finns även den så kallade "Skönhetsfabriken", som på sina 1200 kvadrameter rymmer en relaxavdelning, barberare, hårsalong, träningslokal och behandlingsrum för exempelvis massage. Skönhetsfabriken betonar att det är en plats för såväl män som kvinnor, det är en jämlik plats där båda könen kan frottera sig i olika behandlingar.

Foto: Louise Billgert

Den gamla Posthallen är K-märkt och inga stor förändringar i grundstrukturen har därför gjorts,. Man känner igen sig, vid de här luckorna har man stått i kö för att köpa frimärken och posta brev. Det är underbart att det syns så tydligt att det varit ett postkontor, att man gjort något nytt av något gammalt, utan att ge avkall på värdet som det gamla har.

Just nu förbereds det för fest, för imorgon är invigningen, med en mängd artister, samt en spektakulär ljusshow som projiceras på fasaden. Värt att besöka. Läs mer om invigningsfesten HÄR. Och läs med om hotellet på deras hemsida; HÄR. Ni kan också läsa mer hos Henrick på bloggen Henricks Tankegångar HÄR.

Vad jag tycker om hotellet? Gött mos!

Design Seeds

Foto: Design Seeds

Jag hittade en för mig ny blogg, där det finns ett hav av ljuvliga bilder med olika färgpaletter. Ett Mecka för färgentusiasten, man blir alldeles glad i själen när man bläddrar bland bilderna. Design Seeds heter sidan och Du hittar den HÄR. Klicka och njut!Rosa och gult för en glad själ

Foto: Erin Ashley

Riktigt vacker på väggen och extra vacker tillsammans med den rosa soffan tycker jag ovanstående målning av Erin Ashley är. Som en glädjekick mitt i stillheten.

Den här är också väldigt vacker:

Lite "Mark Rothko goes indie-chic". ;)


Om

RSS 2.0