Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Clarion Hotel Post - en förhandstitt

Foto: D&I-bloggen

Jag brukar inte ha möjlighet att gå på pressvisningar, men när jag fick inbjudan till en rundtur i Clarion Hotel Post i Göteborg kunde jag inte tacka nej. Detta hus som man sett hela sin uppväxt när man gått på bussen vid Drottningtorget (56.an jag brukade åka med stannade precis utanför) och där jag som ung student tillbringade sommarlov, jullov och påsklov med att sortera post och där man gått in genom pampiga dörrar och uppför mäktiga trappor, för att köpa frimärken eller betala en räkning via postgirot, det huset har en inneboende nostalgi för mig och jag var nyfiken på hur hotellet kommit att se ut.

Jag gillar att det blivit hotell av det gamla posthuset.

Foto: D&I-bloggen

Det har satsats på konst över hela hotellet med konstnärer som Lena Bergström, Jens Fänge, Dan Jonsson, Lisa D. Manner, Kristina Matousch, Jone Kvie, Pia König, Jaume Plensa, Franz West och Sverre Myller. En av mina personliga favoriter bland konstverken är Sverre Wyllers platta röda Postbil. Det är en original-postbil från Oslo, som förvandlats till konstverk i en gigantisk stålpress. Jag tycker om denna återkommande påminnelse om att det är ett gammalt posthus som på olika sätt finns representerad i hotellet. En annan post-relaterad detalj, med Göteborgshumorn inbakad, är att man istf "After Work" lekt med orden och kallar det "Post Work". Det ger en känsla av gemylighet, på samma sätt som att Göteborgsklassikern "En halv special" kommer finnas på menyn.


Foto: D&I-bloggen

En annan favorit var två de enorma satellitliknande skulpturerna av Jone Kvie,  som hänger i taket i Vinterträdgården. Det knyter ihop säcken med tankar om olika epokers kommunikation, från snigelpost till blixtsnabba meddelanden via satelliter.

Foto: D&I-bloggen

På takterrassen, som man kan njuta av om man bor i Rooftop Suite, finns en stor bassäng att tillgå. Själv föll jag för stolarna från Moroso. Det var en glad påminnelse om att varmare tider nalkas när man fick se dessa färgkarameller stoltsera i snön.

Foto: D&I-bloggen

Ett DeLuxe-rum. Sobert med lite färgklickar och annorlunda möbler.

Foto: Louise Billgert

Hotellet har två restauranger. På nedre plan finns "The Post Bar", intill "Biblioteket" som rymmer den väldigt långa guldsoffan, (för kitschigt för min personliga smak, ska erkännas)  samt en mängd bokhyllor med sneda hyllor innehållandes såväl böcker som diverse inredningsdetaljer i form av skulpturer.  Det hela ger en mysig, välkomnande känsla, med bokhyllorna som ger vardagsrumsvibbar, helt i tiden.

Foto: Louise Billgert

I den andra, större restaurangen, Norda Bar och Grill, är det inrett med ombonande textilier. Matstolarna kommer liksom stolarna på takterassen från Moroso och jag kan intyga att de är väldigt bekväma! Namnet Norda ska leda tankarna till en kombination av mat från Nordamerika och Norden, New York och Göteborg. Bakom konceptet står stjärnkocken Marcus Samuelsson med Jimmy Lappalainen som sin högra hand. Hotellet har även sitt eget konditori samt ett specialbryggt öl som enbart serveras på hotellet och som givetvis är bryggt i Göteborg.

Foto: Louise Billgert

Hotellet har 500 rum inklusive tre sviter. Utöver hotell och restaurang finns även den så kallade "Skönhetsfabriken", som på sina 1200 kvadrameter rymmer en relaxavdelning, barberare, hårsalong, träningslokal och behandlingsrum för exempelvis massage. Skönhetsfabriken betonar att det är en plats för såväl män som kvinnor, det är en jämlik plats där båda könen kan frottera sig i olika behandlingar.

Foto: Louise Billgert

Den gamla Posthallen är K-märkt och inga stor förändringar i grundstrukturen har därför gjorts,. Man känner igen sig, vid de här luckorna har man stått i kö för att köpa frimärken och posta brev. Det är underbart att det syns så tydligt att det varit ett postkontor, att man gjort något nytt av något gammalt, utan att ge avkall på värdet som det gamla har.

Just nu förbereds det för fest, för imorgon är invigningen, med en mängd artister, samt en spektakulär ljusshow som projiceras på fasaden. Värt att besöka. Läs mer om invigningsfesten HÄR. Och läs med om hotellet på deras hemsida; HÄR. Ni kan också läsa mer hos Henrick på bloggen Henricks Tankegångar HÄR.

Vad jag tycker om hotellet? Gött mos!

Kommentarer
Postat av: Cinna

Åh, så mycket läckra och häftiga inredningssaker och detaljer!! Stolarna Moroso var ju bar helt fantastiska...uppiggande! Jag älskar hotell. Åt frukost med mannen på Marina Tower Saltsjökvarn i Stockholm, ska nog omskola mig till hotellreceptionist

2012-01-25 @ 21:09:57
URL: http://tusenvaser.blogspot.com
Postat av: Helena mitt i smeten

Kul med så mycket bilder från hotellet! Jag har varit så nyfiken på hur det ska bli och verkligen sett fram emot att det fina huset ska bli fullt av liv. Blir riktigt sugen på ha bo på hotell min min hemstad :)

2012-01-25 @ 21:45:20
URL: http://www.helenasmat.blogspot.com
Postat av: Proforma - Irene

Ännu fler bilder... underbart! (Kom precis från Henricks blogg.) Jag hade gärna tagit en rundtur och sett allt i verkligheten men det får bli när de öppnat. Man kan ju i alla fall gå in och känna atmosfären och kanske ta en fika. Kul när de bevarar det gamla och plussar på modernt med knorr, riktigt fint! Jag hoppade faktiskt av en hållplats tidigare idag för att se hotellet utifrån, det såg fint ut även där. Tack för att du visar...

Kram

2012-01-25 @ 22:26:31
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Louise Alexandersson fotografier

kan absolut tänka mig att checka in!

2012-01-26 @ 14:01:47
URL: http://www.louisealexandersson.se
Postat av: Sofie

Åh helt galet att jag ska dit om två veckor! känns nästan overkligt !

2012-01-26 @ 19:21:59
URL: http://onlyinmywords.blogg.sen
Postat av: Elajo

Åh härliga bilder! Värt att ha i åtanke om man beger sig till den västra hufvudstaden en vacker dag!

2012-01-26 @ 23:42:19
URL: http://vaggur.se
Postat av: Monika

Det var intressant. Jättefina bilder, tackar :D

2012-01-27 @ 16:59:24
URL: http://symfonym.blogg.se/
Postat av: MaderaTable UF

Hej!Gilla gärna oss på Facebook eller kika in på vår hemsida och spana in våra coola lastpallsbord!! Ge gärna feedback på våra bilder också :)www.maderatable.com

http://www.facebook.com/pages/MaderaTable-UF/151154951648675//MaderaTable UF

2012-01-31 @ 13:47:55
URL: http://maderatable.com
Postat av: Hanna Karlzon

stolarna från moroso! så underbart snygga!

2012-01-31 @ 21:50:51
URL: http://www.facebook.com/hannakarlzon
Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Vad tjusigt! Önskar jag hade bott närmare och kunna gå på pressdagen.

2012-01-31 @ 22:46:27
URL: http://www.inspireramera.se
Postat av: Dessi at [Home and desire]

Jösses, så häftigt! Som anställd på Posten måste man ju bara gilla detta! :)

2012-02-01 @ 23:37:36
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com
Postat av: Britt-Marie Stragnefors

Det gäller de tre statyerna utanför posthotellet.

Släck ner dessa hemska neonfärger,det ser ju billigt ut.Sätt in vanligt enkelt neutralt ljus så man kan se vad det föeställer,det kan man ju se på dagen.Då liknar dom de fina statyerna i Oslo.

2012-02-02 @ 14:09:10
Postat av: Wilma Östlund

Åh. För det första blir jag jag av att läsa att du fått ta del av detta. För det andra blir jag glad av bilderna och den känsla det ger. Hit skulle jag def. kunna styra min kosa.

2012-02-05 @ 19:57:29
URL: http://wilmaandfriends.blogspot.com
Postat av: alekzandra

Vet du vem det är som designat de tre upplysta gubbarna utanför hotellet? Håller på med belysning till ett grupparbete!

2012-02-06 @ 11:02:07
URL: http://rouletterusse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0