Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kärleken till vackra lamporFoto: Produktbilder från respektive företag
 
Om jag plötsligt vann en massa pengar som jag var tvungen att använda till att köpa belysningsarmaturer för (så, nu har jag skrivit armatur en gång, nu kan jag skriva lampa i fortsättningen...) så skulle jag inte ha något problem med att spendera.

Just nu är jag lite extra kär i "Gregg" från Foscarini, designad av Ludovica och Roberto Palomba. Den finns såväl som pendel som bordslampa och på fot, men det är pendeln jag är mest förtjust i. Underbart med den mjuka, organiska formen, vild och tam på samma gång.

Nyheten från Normann Copenhagen, lampan Happy designad av Jonas Wagell, kommer till butik i höst. Så enkel i sin form och ändå känns den nyskapande, något man inte sett förut. Helt fantastisk design!

Andra favoriter är gamla godingar som Zeppelin av Marcel Wanders, Random Light av Bertjan Pot, Fluid av designtrion Claesson Koivisto RuneDouble Bubble av Eero Aarnio (igen!), E.T.A. Sat av Guglielmo Berchicci, Gatto av Achillo Castaglioni och Pier Giacomo Castiglioni, samt Zettel´z och Birdie av Ingo Maurer.
 
Erkänn, visst är det här design som får hjärtat att sjunga av glädje! I alla fall för mig.
 

Kommentarer
Postat av: Maria Westerlund

Jaaa, "Greggen" är bara så fin! Jag har haft förmånen att lägga in dem i ett arbetsprojekt och på så sätt fått njuta av dess underbara former.

2012-08-01 @ 18:39:30
URL: http://miawinredning.blogspot.com
Postat av: Malin ~ Inredning och annat

Den flygande glödlampan var ju lite rolig! :)

2013-01-10 @ 10:05:48
URL: http://malinlindstroms.blogg.se
Postat av: blandare

Jätte fina armaturer:)

2014-09-15 @ 10:09:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0