Alla Balla Kalas

Foto: ICA Hem Maxi

 

Isabelle McAllister, Christina Breeze Le Guellaff och Ann Söderlund, som ni kanske känner igen från bl a Family Living har i samarbete med ICA Maxi gjort en färgglad och kul bok med massvis av inspiration för barnens kalas. Eller kanske för vuxna med barnasinnet kvar? Kul! Jag fick testa kitet, som utöver boken innehöll en låda med muggar, tallrikar, godispåsar, kalastutor mm. Smart kombo för stressade småbarnsföräldrar och massvis med uppslag för temafester för den som vill planera lite mer i förväg. Let the party begin! ;)


Ännu en virkad pläd


Lite mer virkningsinspiration.

Den här pläden virkade jag förra året. Jag gillar kombinationen lila/orange. Jag har experimenterat och gjort lite som jag själv vill, genom att blanda ett tjockare akrylgarn med ett dubbelt tunnare bomullsgarn. Det ger lite livligare intryck med olika material, tycker jag. Vi får se hur det går första gången den ska tvättas. Men, det borde funka bra om jag kör handtvätt, tänker jag. (=hoppas jag) ;)

Det skrivna ordet som bild

Foto: inredningscitat.se

 

Ett leende på läpparna fick jag när jag såg ovanstående poster från Inredningscitat. Haha, jag rodnar lite för mig själv, för jag känner igen mig i båda klichéerna. Huvudet på spiken-roligt, tycker jag. Tummen upp!

Det finns många posters med olika skrivna budskap just nu. En annan favorit är Therese Sennerholts bilder som ofta är både smarta och roliga, med en extra knorr och skärpa.

När jag var ung var det en tant som berättade en mängd olika saker och så fort någon ifrågasatte det hon sagt kontrade hon med "Det har jag läst i Allers", som om det därmed var avgjort att det var sant. Lustigt förhållningssätt till sanningen, måste jag säga. Samma fenomen tycker jag mig känna av vad gäller en del av de citat med "livssanningar" som florerar nu på Pinterest. Det är som om något skulle bli sannare bara för att det är tryckt på en poster, som om det skrivna får sanningsdignitet genom det, besynnerligt, eller hur? :)

May the force be with you och trevlig helg!

Om

RSS 2.0