Bästa tiden.Haha, jag behöver uppenbarligen glasögon, det räcker inte med läsglasögon längre. När jag lade in den här bilden såg jag inte att ingenting i bilden är i fokus.  Jag får låtsas att det fanns ett slags konstnärlig ambition med det suddiga i bilden och så får den vara kvar. ;)

Så här års är det lätt att hitta skönhet. Naturen är en ständigt återkommande källa till glädje. Jag kan bli alldeles euforisk av glädje över en enstaka blommas skönhet. Mina favoritblommor blommar nu; dikena är fulla av lila lupiner. Varje år är som en gåva från livet, att jag får uppleva detta en gång till, att se dessa mängder av lupiner längs vägarna.

Det är skönt att ha drömmar i livet. Saker man skulle vilja göra innan man dör. Sitta under körsbärsträden när de blommar i Kyoto, besöka en trakt i Frankrike med evighetslånga fält av lavendel, att återigen få besöka Bali och njuta av den intensivt gröna färgen som risfälten har en timme före solnedgången. Eller att se mer av Sverige, trakter man aldrig besökt, skandinavisk exotism och att få se norrsken. Det är en gåva att kunna längta.

Den blomstertid nu kommer...

Foto: Lawson Images

Lycka är bland annat att plantera blommor i krukor och sätta på altanen så här års. Jag har lyxen att få välja blommor medan min käre make sköter själva planteringen och vattnandet. Varje år tänker jag att jag ska välja nya färger, men det blev några krukor med lila nyanser på ett ställe och några med rosa nyanser på ett annat ställe i år igen. Uppenbarligen ett vinnande koncept, eftersom det återkommer år efter år.

Nu är hängmatteårstiden och äta-på-altanen-perioden inne. Härligt, härligt!

Har man ingen trägård eller balkong kan man frossa i blomsterprakt på väggarna i stället. Ovan ett exempel på alla vackra foton som går att köpa som tryck på Etsy. Den här gången är det Lawson Images som bjuder på det vackra.

Svartvitt och färg.

 

 


Hexagoner


Ett långtidsprojekt är påbörjat; en pläd av hexagoner. Virkas med virknål nr. 3 (den på bilden är en handgjord för mig, ergonomisk och bra) och med ett bomullsgarn som heter Catania, som finns i många fina färger.

Inspirationen till pläden har jag fått från Mia med bloggen Min Inspiration, som virkat med garn hon färgat själv. Jättefint! Mönstret till hexagonerna hittar Du HÄR.

Att virkning är som en slags meditation har jag skrivit om tidigare. Kombinerar man det med uppbyggande ljudböcker, musik och mindfulnessövningar i hörlurarna så är det ännu mer godis för själen. Rekommenderas!

Det blir inte många inlägg om direkt inredning och design nu för tiden. Allt har sin tid. Funderar nästan på att byta namn på bloggen, för det är lite missvisande just nu. Men, men, det är ingen stor sak i universum. Ha en fin lördag!
 


En liten statusuppdatering 11/8-2012. Efter sommaruppehåll med virkandet har jag börjat igen och så här långt har jag kommit med pläden nu. Kul!

Citat


Foto: Garrick

Varianter på citattrenden på Etsy.

Naturen som konstnär

Foto: D&I-bloggen

Inget slår naturen vad gäller skönhet. Så här vackert var det bland annat på Botaniska i helgen. Ljuva maj!

Det är fascinerande med kontrasterna i naturen. Hur det kan gå från stiltje till storm. Hur ett litet frö bär på möjligheterna till ett stort träd. Hur något som först ser ofarligt ut kan ha taggar och orsaka skada om man inte är försiktig. Må vi träda varsamt på vår väg och värna om naturen, om vår jord.


Freedom


Foto: Therese Sennerholt webshop

Balans.


Foto: iStock

Om

RSS 2.0