Afteroom chair

Jag föll momentant när jag första gången såg Afteroom barstol från MENU då jag var och åt lunch på Nääs fabriker. Stolarna i vanlig höjd, med enkom tre ben, är extra underbara, liksom bänken. Avskalad design med mycket attityd. 
 
 
 
 
 
 

Freud Coffee Press

Helt enkelt kärlek vid första ögonkastet. Freud Coffee Press
 
 

Yayoi Kusama

Moderna museets utställning "I oändligheten" med verk av Yayoi Kusama har varit omtalad under sommaren. Jag hade tänkt besöka utställningen när den var på Louisiana, men kunde inte. Inte heller under sommaren lyckades jag komma i väg till Moderna museet, men som tur var gick det för mig att åka till Stockholm och se den under utställningens sista vecka.

En del av hennes tidiga verk berörde mig mest, men mångfalden av prickar och fallossumboler i många av konstverken gav också en stundtals överväldigande effekt. Likaså installationen med reflekterande klot. Jag fick en känsla av att man dök in i oändligheten, samtidigt som man redan är del av den och dessutom står och betraktar en yttre manifestation av den, kanske för att kommunicera vår gemensamma delaktighet i alltet.

För att slippa ljud runt omkring mig medan jag såg utställningen lyssnade jag på musik i mina egna hörlurar. David Bowies "Blackstar" kändes passande, både avseende temat och den gemensamma nämnaren att båda Bowie och Kusama var/är excentriska konstnärssjälar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Kent Larsson

Under en konstrunda kring sjön Anten upptäckte jag en för mig ny favoritkonstnär, Kent Larsson. Underbar konst, helt i min smak. Fantastisk känsla för färg, underbart smäktande, sensuella undertoner (och övertoner för all del) samt fulla med liv.

Jag vill att konst ska beröra, att jag kan stå länge, länge och bara försvinna in i konstverket. Jag älskar när det pirrar i kroppen av eufori över vackra sammansättningar av färg, form och tanke. Så blev det när jag såg Kent Larssons tavlor. Själen jublade.

 
 
 
 
 
 

Höstbukett

Jag har en faiblesse för mörka blommor som flirtar med svart nu. Den mörkt röda dahlian är ett bra exempel. Den blommar och blommar och blommar, många buketter bjuder den på. Härligt med buketter från trädgården under tidig höst. Älskar september! 
 
 

IKEA Svärtan

Nöjd med inköp från IKEAs tillfälliga kollektion "Svärtan", bland annat en svart, rugglig skål. 
 
 

Om

RSS 2.0