Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ConverseVi fick syn på en butik som hade 50% rabatt på en massa märkeskläder, bland annat skor. "Vad bra", tänkte jag, "då kan jag köpa mig ett par vita Converse att ha i sommar, det behöver jag".

Snart upptäckte vi att alla vita Converse var slut. Då fick jag syn på ett par andra skor, ler i mjugg, bestämmer mig för att reta Mikael, (som jag är säker på ska rynka på näsan åt dem) håller upp dem framför honom och säger att jag vill ha dem. "Jaa!", utropar han, "de ska Du absolut ha". Först tror jag han spelar med i mitt skämt, men så ser jag att han faktiskt menar allvar, han tycker att jag ska ha de här skorna.

Det är vid tillfällen som de här han ska bromsa och stoppa mig, inte heja på och peppa. Jag hade ju tänkt köpa ett par diskret vita skor. Mikaels entusiasm smittar dock av sig och plötsligt står jag utanför affären med ett par Converse i cirkusvariant i en påse.

I bilen på väg hem börjar de första tvivlen dyka upp. "Men om jag har jeans och en vit skjorta till blir det inte så extremt", resonerar jag. Väl hemma tar jag upp skorna och tänker att "de här skorna kommer jag nog inte använda så mycket. Kanske kan man ställa dem på en hylla som dekoration?"

Jag får en snilleblixt, dyker ner i en klädlåda med bortglömda saker inköpta för en sisådär tjugo år sedan, (efter en nybörjarkurs i Lambada) hittar vad jag letar efter och viftar triumferande med den till Mikael; "Om jag hänger upp den här på väggen och ställer skorna bredvid blir det nästan som en installation!"

400:- för ett par skor man inte kommer använda är kanske dyrt, men om man vill vara positiv kan man välja att se det som att det var en billig skulptur.

Nu hinner jag inte blogga mer, måste surfa runt och få tag i en lämplig vit skjorta.

(PS I hemlighet älskar jag skorna och är inte alls missnöjd med dem. Bara konfunderad)
Trackback
RSS 2.0