Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En kökspall


Nu känner jag att det är dags att berätta om hur jag ibland får kämpa för självklarheter i vårt hem.

I köket står en kökspall av björk. Den kommer från mitt barndomshem. På den och i den har jag lekt många gånger. Den är för mig ett självklart och praktiskt inslag i ett kök. Det är en perfekt möbel när man ska byta en glödlampa eller när de små älskade kravallhuliganerna ska ha något gott på översta hyllan.

En dag kom Pethra med den befängda idén att måla pallen vit. Jag blir sällan stum. Den här gången blev jag det. Vad svarar man?

Till slut fick jag mål i mun och frågade varför i hela friden man ska förstöra en vacker, kvistren björkpall, med patina av femtio års användande, genom att måla den vit!

-"Människa, förstår du inte att om det varit meningen att den skulle vara målad så skulle den målats när den var ny! Om man använder kvalitetsträ så målar man inte efteråt" utbrast jag förtvivlat.

Vad tycker ni, som läser det här? För nu är det krig. ;)

//Micke

------------


Ok, ok, ok, jag kryper till korset och erkänner att Mikael har rätt. Klart inte pallen ska målas vit... Det ligger dock något i det som en del kommenterade, att om man köpt den på loppis hade det varit mer ok, men inte när den har sådant affektionsvärde.  Så, pallen får vara som den är. Och jag har samlat ett poäng inför nästa gång jag vill ha min vilja fram. He, he!

//Pethra
Trackback
RSS 2.0