Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inte loppis, men ett besök hos mamma

image1118
Foto:© Pethra Stahre

Igår var jag hemma hos min kära mamma. När jag åkte därifrån såg det ut som om jag varit på auktion eller loppis, men det var bara mamma som gav bort saker igen. Jag älskar jugendskålen, den brukade min mormor ha blommor i och jag ser fram emot att sätta blommor i den själv, till sommaren. Några pioner och lite murgröna skulle se bra ut i den.

Det är lustigt hur man ändrar smak lite då och då. Även om smaken till vissa delar förblir densamma ändras den inom vissa områden. För ett år sedan hade jag inte velat ha de blommiga tallrikarna och det tillhörande stora fatet, det hade varit för gulligt för mig. Influerad av blomstertrenden inom porslin och kafferepets återkomst tycker jag nu att det är jättevackert, speciellt med mönstret i gulddekoren. Jag funderar till och med att börja spara på den serien, Rosenthal Chippendale heter den, för jag har inga koppar. Jag såg en lockskål till salu på Tradera igår. Jag har aldrig samlat på något speciellt, kanske är det dags nu?! :-)

Silverpokalen blir också fin med sommarblommor i och fattigmanssilver tycker jag mer och mer om. Dessutom tycker jag väldigt mycket om saker som har en historia. Saker man känner igen sedan barndomen. Det är en glädje att använda samma servis som mormor använde, att använda hennes recept, kristallglasen hon lagt i en låda för att jag skulle få. Och mamma, hon njuter av det när hon kommer hit och hälsar på. Hon tycker det är kul att jag använder sakerna, istf att det bara står i ett skåp och aldrig tas fram. Med åldern blir jag alltmer traditionell, eller kanske snarare sentimental, och tycker om att knyta ihop min livshistoria. Hur ska detta sluta, jag är ju bara 42...? Fortsatt trevlig helg!
Trackback
RSS 2.0