Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Intervju med Helena på Roomservice

Helena på ROOMSERVICE

image2386image2383image2385

Tack till "Roomie", Helena på ROOMSERVICE för att Du var så välkomnande och trevlig mot  mig när jag var gröngöling som inredningsbloggare. Och tack för trevliga telefonsamtal, Du har en underbar humor!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Pethra: Ditt hem utsågs nyligen till "Månadens läsarhem" på Sköna hems sida, har Du haft en idé från början om hur Du vill att det ska se ut, eller hur har Du burit Dig åt för att få det så snyggt?

Helena: Viktigast för mig är att det nästan är gratis, inte billig produktion, utan gärna på rea och second hand. Jag är rea-drottningen! Prylar får inte kosta för mycket. Min säng och lampor är lite dyrare. Lampor känns som smycken i ett rum och där vill jag lägga lite pengar. Sängen är A och O för en stressig människa som jag. Jag måste få gona in mig när jag ska sova. Jag har ingen stil hemma, jag är nog mitt i en process. Vitt har blivit basen i mitt vardagsrum, sakralt lite som en kyrka. Sovrummet går mer i toner som tjärn, bruten grå - och där anpassade jag färgerna efter vår Carpe Diem säng. Det är inte så lätt att fylla på ett hem om man inte vill lägga ut en massa pengar. Jag vill använda mina pengar till att resa.

Tradera, IKEA, loppisar och fynd från mina resor är där jag hittar ting. Ett slitet bord från Tradera som slipas ned och målas om. Sy om gardinlängder på rea till nya soffkuddar. En vacker gardinlängd blir ett snyggt överkast. En snygg pläd på rea döljer den slitna fåtöljen. Bilder från Indien, en duk från Egypten som glittrar. Jag föröker att inte köpa otroligt billiga tyger och inredning. För någon annan har fått betala priset för att jag ska kunna köpa det nästan gratis.

Pethra: Vad är det bästa med att blogga? Vad är mindre bra?

Helena: Det bästa är att göra andra glada. När någon skriver: "jag skrattade så mycket åt din text", då blir jag glad i magen. Eller när människor säger att de landar ett tag på min blogg och drömmer sig bort. Det är underbart att få dela med sig av mitt stora fotointresse. Det tråkiga är att jag inte hinner satsa på marknadsföringen, för det skulle vara kul att kunna arbeta med sin blogg exempelvis på halvtid. Det tråkiga är att det tar ganska mycket tid. Men föröker balansera det så gott det går.

Pethra:   "Orientaliskt vitt" är Ditt kännetecken, en stil Du uppskattar och skapar. Berätta mer! Har Du tänkt på att ta patent på konceptet? ;-) Jag såg en artkel i en inredningstidning för något halvår sedan, där det hette "Asiatiskt vitt", men det var samma stil och det kändes som om de blivit inspirerade av Dig.

Helena: Åh tax! Asiatiskt vitt, det låter lite stelare vitt än mitt orientaliska vita? Kan man ta patent på sådant? Då gör jag det!

Pethra: Hur ser Ditt ultimata drömboende ut?

Helena: Drömmen är att bo i ett varmare och soligare land än Sverige. I ett mindre stenhus (av någon märklig anledning), nära naturen. Jag skulle orka mer och ha lättare för att vila. Vi är väldigt instängda i våra lägenheter i Sverige på vinterhalvåret. Jag tycker om att uppleva livet som det gör i t ex Asien, där allt verkar ske utomhus. Men jagplanerar inte för livet framåt och jag vill nog vara ganska öppen för vad jag vill göra i mitt liv. Inte binda mig vid amorteringar på hus ännu. Tänk om jag får för mig att flytta utomlands? Vill spara pengar och resa just nu.

Pethra: Du är mångfacetterad, inte nog med att Du är en hejare på inredning och fotografering, Du målar också och har ett starkt känslomässigt engagemang för rättvis handel och mänskliga rättigheter. Vad är Dina drömmar, planer, önskemål för Din blogg i alla dessa sammanhang?

Helena: Jag hinner inte med allt, men tycker det är viktigt. Jag behöver läsarnas hjälp där, få tips på fair trade och råd på bra köp. Det finns mycket som konsumenter kan göra. Köp begagnat, köp inte så mycket. Lägg pengar i sparbössorna på stan och kassorna. Lägg en hundring i månaden för någon organisation. Bli upplyst på ex nätet om vad som försigår. Välj därefter klokt. Tänk efter, billligt är bra - men till vilket pris?

Inredning och design är bara en guldkant i tillvaron, likaså bloggen. Det viktigaste jag har kan jag fortfarande krama om eller hålla i handen.

image2398
Trackback
RSS 2.0