Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanal 5,4


Att lila är påskens färg fick jag (Pethra) lära mig när min dotter skulle döpas. Jag hade inte gått ner i vikt efter graviditeten och hade inget fint att ta på mig till dopet, som inföll i påsktider. Jag hade nyligen flyttat tillbaka Sverige efter fem år i Malaysia och kom på den strålande idén att jag kunde ta på mig den indiska Punjabidräkten jag köpt där. Den gick i lila och guld på vit botten. En lång överdel med byxor under, samt en jättelång "sjal" som man skulle hänga över axeln. Jättefin kände jag mig.


När vi kom in i kyrkan och skulle hälsa på prästen hajade jag till. Han var ju likadant klädd! Han såg lite brydd ut, men klarade av situationen väl, men det var besökare (som hade koll på liturgin) som först trodde jag var den nya prästen.

För mig var påsken gul, men numera vet jag alltså mycket väl att påskens färg också är lila. Det är även min favoritfärg. Så, Mikael fick ge vika, och lät mig göra en påskdukning i lila, med orientalisk inspiration, för att påminna mig om ett av mina största (och roligaste) misstag vad gäller lämplig klädsel. Inte så taktiskt i den här tävlingen kanske, eftersom de flesta svenskar föredrar vitt eller mer diskreta färger, men vá katten, vi kör vår grej, en blogg med mångfald, så får det gå som det går.
När vi var på Indiska kunde jag inte motstå kuddarna på bilden. Jag visste inte hur de skulle kunna platsa på påskbordet, men sedan kom jag på att de är snygga som dekoration på väggen. Visst lever de upp till sitt namn; prydnadskudde! :)

Det här är alltså vårt bidrag i kanal 5:s tävling, med tema "Bjudning". En traditionell påskmiddag med orientaliska inslag. Om ni tycker vårt bidrag är värt en röst kan ni gå in och rösta HÄR.

Själva befinner vi oss på hemlig ort i en vecka, för att vila och fira att Mikael fyller år. Venus stannar och vaktar huset och har fått en hundvakt som bor hos oss under tiden. Glad påsk till er alla och vi ses om några dagar!

//Pethra & Micke

Trackback
RSS 2.0