Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanal 5,6


Veckans uppdrag i Kanal 5:s tävling är att styla ett sovrum. Vi lånade Pethras mammas sovrum, eftersom det går i vitt och är lätt att ändra karaktär på. Dessutom bor hon bara några hundra meter bort. :)

Kombinationen rosa/grönt på en vit bas känns fräsch och lugn, passande för ett sovrum. Inte alltför många prylar känns också bra. På sängen ligger ett sidenöverkast från Minh och som kontrast till det en grovstickad grön filt. Kuddarna från Indiska funkar jättebra tillsammans med kuddarna från Mimou. (Grönbergs Interiör) Sidenlyktan i taket kommer från Minh.

Ovanför sängen hänger tre tavlor som Pethra gjort. Den stora i mitten är akryl på duk. Den till höger är akvarell, pastell och akryl på akvarellpapper. Och på den vänstra har hon använt  tre olika scrapbookingpapper och dekorerat med tygblommor.

På sängbordet till vänster syns ännu en tavla, även den av Pethra, en akvarell, där hon använt sig av akvarellpennor.


Den vita kudden i förgrunden,  med rosa och gröna mönster av blommor och blad, är favoriten. Den är från Indiska och passar bra ihop med kudden i vänstra hörnet, som kommer från Mimou. De två vita kuddarna är också från Indiska.

Snäckan bidrar till ett vilsamt intryck i rummet, som en uppmaning att låta sig vaggas in i sömnen till ljudet av vågor från moder hav.


Det vackra guldägget har Pethras moster Britta gjort.


Bordet bredvid sängen kommer från IKEA. Under en glasskiva kan man lägga samlingar av vackra saker. Här ser vi några snäckor som dekoration. På bordet ligger en sten som Pethra gav sin mamma ett år.


Bild på bäddningen från sidan.


Detaljbild av Pethras akrylmålning från sidan.


Och akvarellen.


Favoritkudden, visst är den fin!

Vi skulle bli väldigt glada om tar er en stund och röstar, gärna på oss, om ni tycker vi är värda en röst!

De övriga tävlingsbidragen ser ni om ni klickar här och här kan ni äv
Trackback
RSS 2.0