Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kanal 5,7


Så var det dags för sista uppdraget i Kanal  5:s tävling.  Vi känner att vi har utvecklats under vägens gång, samt haft väldigt roligt och det är en vinst i sig!

Ni som läst den här bloggen ett tag vet att Charlotte Bladh (Wallin) och Anna Evenius var hemma hos oss och fotade i höstas. De har sålt reportaget till Hus & Hem, men eftersom det inte blivit publicerat än kände vi att vi ville göra något annat än vårt vanliga vardagsrum.

Så, Mikael tömde en del av vardagsrummet på möbler och hämtade prylar från olika delar av huset, samt från lådor i källaren. Vi ville nämligen prova att inreda ett hörn av vardagsrummet i loppis-stil, eller något liknande Selina Lakes stil,  "Bazaar-style". Det var kul att prova på något annorlunda, något som dessutom ligger stort i tiden. Att delvis inreda med loppisfynd är grejen med stort "G" och stilar liknande den här är populär i många större utländska bloggar. Att blanda de nya sakerna med gamla är bra för både plånbok och miljö.

Samtidigt ville vi använda en ny stil, jämfört med exempelvis sovrummet, för att leva upp till vår paroll, "en blogg med mångfald".

I Elle Interiör nr 3, 2009, gav  Lotta Agaton, tre inredningstips. Ett av dem var; "Det finns en osynlig röd tråd mellan saker man tycker om som gör att alla stilar går att blanda. Lita på magkänslan så går det bra."  Vi litar på Lotta, så vi bestämde oss för att försöka. Först gjorde vi en tavelvägg;

I en favoritmapp på datorn hittade vi bilder på nätet som vi printade ut. Dels ett par kinesiska propagandabilder från Maopost, dels några bilder från Hudley Hutton, vilka man kan köpa på Etsy. Till detta slängde vi in ett par oljemålningar inköpta under en semesterresa till Bali.

En scrappad bild på vår älskade hund Venus, ett par tygbitar som blivit över från Pethras fågelmobilsprojekt samt en pastellteckning som Pethra gjort hamnade på samma vägg.

 

Samt tre bokstäver, för att påminna om att alla goda ting är tre. (ok, vi erkänner, det där var en efterkonstruktion)


Den gröna koskinnsmattan kan ni inte skylla på Mikael, det är Pethras påfund... En dag för några år sedan sa hon att hon blivit förälskad i en knallgrön koskinnsmatta hon sett på Springbok. Mikael, som är en härdad man, sa helt lugnt, "En knallgrön koskinnsmatta, ja, vem vill inte ha det..."

Brickbordet är samma som det vi använde på altanen. Det passar både ute och inne, året runt.


Kudden från Indiska passade perfekt till temat...


...liksom filten, som vi också använde till "Green Room-uppdraget". Vi hängde den över ett par fåtöljer. På golvet står en vit korg, modell större, från Indiska. Den är likadan som de vi använde till "Förvaringsuppdraget", men större och passar utmärkt att förvara några tidningar i.


En mintgrön kobratelefon är aldrig fel. Här finns det andra att lägga bud på, på Tradera.

...eller kanske en gammal leksaksbil?


Det lilla bordet i trä, på tre ben, har Mikaels pappa gjort.


Och så "The grande finale", det vackraste i vårt hem, (förutom barnen, så klart) vår alldeles egna Venus, som gör varje soffa hon ligger i vacker. Dels genom sitt vackra yttre, men allra mest för att hon är världens bästa hund!

Med detta tackar vi för oss i denna tävling. Det är väldigt kul att blogga om inredning. 

Tack för att ni följt oss på vägen genom detta roliga äventyr.  Det har varit kul att få göra detta. De fem veckorna gick fort och det känns som om man först nu börjar bli varm i kläderna och fattar lite hur man ska göra...

I vanlig ordning blir vi väldigt glada om ni vill gå in och rösta, vilket man gör här. Liksom tidigare veckor kan de som röstar vinna presentkort från Indiska.

PS Vi begränsade oss till en del av vardagsrummet, för att där leka med vårt tema; att styla med hjälp av en blandning av saker. Bakom kameran finns resten av vardagsrummet, med praktisk förvaring och fler sköna sittplatser. Den här stylingen var tänkt att inspirera till att ta vara på det man har och med enkla medel komplettera till en sammanhållen enhet.

I det här inlägget ville vi ha med många länkar, eftersom det enligt vårt tycke är en stor del av  inredningsbloggandet; att ge bra länkar att klicka sig vidare till.

Vi syns och hörs!

Glada hälsningar,

Pethra & Mikael
Trackback
RSS 2.0