Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tygtavlor


Att man kan göra egna tygtavlor genom att spänna upp en bit tyg på tavelduk har det skrivits en del om. Här kommer en variant som jag gjorde. Lätt som en plätt, tog bara en timme i anspråk.

Jag använde; galleridukar, tygbitar från Spool, symaskin (tro det eller ej!), strykjärn och häftpistol.


Först testade jag olika tyger och komposition, sedan sydde jag ihop bitarna.


Om man gör flera tavlor är det bra att lägga ut dem tillsammans, för att se att de kompletterar varandra och passar bra ihop.


Därefter strök jag tygbitarna ordentligt. Varefter jag häftade fast dem med en häftpistol.


Voilá, färdigt! Lätt som en plätt. Den runda varianten gjorde jag av ett kastrullunderlägg i kork. Man tager vad man haver. Passar utmärkt till fåglarna som är gjorda av samma tyg.


Tillägg: Flera har mejlat och frågat vart jag hittat mönstret till fåglarna jag sytt och en tyckte jag skulle skriva dit länken för att hylla den som gjort mönstret. I det inlägg jag skrev om fåglarna har jag lagt en länk till såväl mönster som där jag köpte tygerna (det är samma personer som säljer tygerna som har bloggen med mönstret) och i inlägget om tygtavlorna har jag också lagt en länk till webbshoppen, där man lätt kan klicka sig vidare till bloggen där mönstret finns att tillgå gratis. Och i mitt första inlägg om tygerna har jag också lagt in länkar. Men, för att göra det hela ännu tydligare lägger jag in länken till webbshoppen HÄR, bloggen HÄR och mönstret HÄR. Nu får vi hoppas att alla hittar dit!

Lycka till! :)
Trackback
RSS 2.0