Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Venus med puff


Idag tänkte jag dela med mig av ett av mina bästa pysseltips. Ett eget "Fia med knuff", eller, som vårt heter, "Venus med puff" efter vår hund Venus.  En riktigt kul grej att göra för de något yngre barnen. Här får de stå i centrum och ha sin egen bild med på spelplanen. Det kan också vara en kul julklapp till mormor och morfar, ett spel att ta fram när barnbarnen kommer, samtidigt som de får några bilder på barnen.

Dessutom är det effektivt mot stress att pyssla, har jag läst. Bara det!

Tack till Panduro som bidrog med material och lät mig vara med i "pysselutmaningen".

Så här gjorde jag:*När Mikael satte in nytt kök sparade han det gamla och satte i källaren som förvaring. Några hyllplan blev över och det är ett sådant jag använt som spelplan. Det mäter 58X58 cm. Jag slipade lite lätt och rollade det sedan med vit färg ett par gånger.*Jag använde mig av scrapbookingpapper,


självklistrande dekorband av filt, gnugg-bokstäver, hobbyfärg, träfigurer, flatbackstenar, ett par fotografier,


utstansade pappersblommor och några rub-ons.


*Träfigurerna målade jag med hobbyfärg. Fyra av varje i rött, grönt, turkost och gult. Det behövs ett par lager för att täcka ordentligt.


*Sedan tog jag fyra designark (scrapbookingpapper) och klippte i storleken 15X15 cm. Dessa dekorerade jag med ett fotografi samt olika scrapbookingmaterial.

*Jag använde en fjärilsformad stans (inköpt på Clas Ohlson) och stansade ut fjärilar från de fyra designarken.


*Ett foto på Venus fick bli mittpunkten i spelet, själva "boet". Där använde jag också gnuggbokstäver för att skriva spelets namn: "Venus med puff".

*Som väg runt spelplanen använde jag laserark med blommor från Karen Marie Klip.  Fjärilar i samma färg som spelpjäserna visar vägen in till respektive spelares bo.

*Under spelplanen satte jag tassar så det inte repar underlaget. Jag satte även tassar under spelpjäserna, skönt om man är ljudkänslig.*Den mjuka gummitärningen har vi köpt i Universeums butik en gång i tiden, men det finns liknande lite varstans. Den är behaglig att slå med, låter inte så mycket. Och så känns det ballt med en så stor tärning. :)

 *Slutligen en glasskiva som vi beställde i vårt lokala byggvaruhus. Se till att få filade kanter.

 Voilà, ett personligt "Fia med knuff". Givetvis kan man med fördel göra andra varianter på spel, lägga in färger på banan som betyder att man ska backa osv. Eller kanske göra ett spel med bästa vännerna, som man spelar vid speciella tillfällen, hela livet, som en årlig tradition?

 Bara att sätta igång och skapa, koppla av med lite pyssel och känna sig kreativ. Jag tycker det är kul med pyssel som man faktiskt kan använda. Och när det är fint tål det att stå framme, man behöver inte ställa undan det varje gång, det kan vara en liten färgklicksprydnad på ett bord i vardagsrummet, eller kanske i barnkammaren. Alltid redo för en stunds umgänge med brädspel, som "på den gamla goda tiden".

 


Och så kan man ha så här trevligt. "Alea iacta est", tärningen är kastad! Fiffigt va?

 PS Vill ni se fler pysseltips, kolla in de andra bloggarnas bidrag HÄR. Missa inte Charlottes pimpade julstjärna, Lindas fina tavlor eller Karins dukningstips 

 

Trackback
RSS 2.0